Friday, 2 October 2015

Zina Hati By Aiman Banna

Jangan kata kamu tiada sekelumit pun rasa zina hati bila berawang-awangan fikirkan crush kamu .
Apa hukum zina hati ?
HARAM!
SAMA SEKALI HARAM!
Tahu tak apa itu zina hati ?
Dalam equation yang mudah, 
Zina hati = ada syahwat.
Its like something yang kita fikirkan dalam kepala untuk kita lakukan dengan seseorang. 
Contoh macam bayangkan kita berpegang tangan dengan seseorang yang bukan mahram kat taman tengah bersuka ria bergelak tawa . Sedangkan hukum pegang tangan tu HARAM .
Let's say if you have a crush , 
Then bila tak ada kerja nak dibuat, 
Kamu bayangkan kamu bercakap, borak-borak manja kat sebuah taman dengan crush kamu, berpegang tangan, bayangkan kamu berkahwin dengan dia dan sebagainya, 
Itu adalah Zina Hati . 
Sekarang dah tahu zina hati tu apa ?
Good then !
Hukum zina hati ni selama-lamanya HARAM! 
Bukan makhruh, bukan sunat jauh sekali wajib. 
It's HARAM. 
Mark my word, it's HARAM . 
Khulasohnya, jangan ada crush ! 
Wallahu ta'ala a'lam . 

No comments:

Post a Comment

Haa komenlah ! Tak nak komen satu, komen dua pun boleh ☺️