Wednesday, 10 April 2013

Hijab Is An Important Thing In Your Life , Hawa






Nampak gambar kat atas tu ? 
Okay .. 
Da tertera disitu . 
" girls without hijab are HOT that's why HELL is HOT " 
And
" girls with hijab are BEAUTIFUL that's why PARADISE is BEAUTIFUL " 

Got it ? 

Okay .. Here , Azy just nak kongsikan hijab amatlah penting bagi kita wanita muslim . 
Azy rasa semua tahu , menutup aurat itu adalah suruhan Allah kepada kita yang merangkap sebagai khalifahNya kan ?

So , siapa kita nak menidakkan suruhan Allah ? 

Hebat sangat ke kita sampai boleh lawan perintah Allah ?

Tepuk dada tanya iman .. 

Satu lagi , Azy nak share . Ramai wanita sekarang yang bertudung tapi ketat sana sini . 
Allah tak suruh kita pakai tudung je ye . Tapi , Allah suruh kita tutup aurat
Tahu kan ape yang wanita perlu tutup [aurat] ? 

Seluruh badan kecuali muka dan tapak tangan . 

Nak pakai shawl ke , pashmina ke , nak pakai tudung saji pun tak pe . Yang penting tutup aurat .. 
Baju jangan ketat-ketat kay . Longgarkan sikit . Lagi cantik . Biar laa orang nak cakap yang kita nie kolot ke apa . Pedulikan . Itu pandangan manusia . Yang penting pandangan Allah . Lagipun , nak ke kita kalau lelaki ajnabi meratah , memamah susuk badan kita ? Mesti tak nak kan ? 

Masih ada masa untuk kita ubah diri kita .. Kalau tak boleh ubah terus .. Ubah ansur-ansur .. 
And kepada yang ingin berubah tetapi takut kehilangan kawan, yakinlah bahawa Allah akan ganti mereka itu dengan yang lebih baik, InsyaAllah. :')

Azy bukan apa .. Azy rasa better Azy share ape yang Azy tau je kay .. 
Azy sayang semua orang .. 
Kalau ditakdirkan tempat kita di Syurga .. 
Biarlah kita ke Syurga bersama-sama .. 

Okay ? 
Maaf kalau ada tersilap bahasa ya .. 
Jom sama-sama kita berubah ke arah kebaikan dan menuju matlamat hidup kita , JANNAH ^_^ 

Wallahu a'lam .. 
Assalamualaikum .. 



No comments:

Post a comment

Haa komenlah ! Tak nak komen satu, komen dua pun boleh ☺️